Assortiment

Er zijn veel producten en artikelen in de winkel te koop. Je vindt er etenswaren van hoge kwaliteit zoals koffie, thee en chocolade. Maar ook heerlijke smaakmakers of andere zuidelijke lekkernijen. Ook kun je bij ons terecht voor fraaie cadeaus met een bijzonder ontwerp en design, modern én authentiek. Van sieraden, wierook, woonaccessoires en boeken tot speelgoed, muziekinstrumenten en kunstnijverheid. De producten zijn verhandeld met respect voor mens en milieu.

Fairtrade chocolade van The Chocolatemakers

Wereldwinkel Castricum haalt per fiets fairtrade chocolade op

In Amsterdam zit een bijzondere chocoladefabriek van het bedrijf The Chocolatemakers. Eén keer per jaar komt het zeilschip Tres Hombres de cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek brengen. Het idee achter de Tres Hombres en haar rederij Fairtransport sluit naadloos aan bij de duurzame filosofie van Chocolatemakers. Oprichter en eigenaar Rodney: “Bij alles wat we doen en maken zijn duurzaamheid en smaak onze vertrekpunten. Zo heeft onze chocoladefabriek een dak dat helemaal uit zonnepanelen bestaat, we produceren daardoor al bijna helemaal CO2-neutraal.Toen we 10 jaar geleden hoorden van de Tres Hombres hebben we meteen samenwerking gezocht. Dat schip is vernoemd naar drie vrienden die droomden van duurzaam vrachtvervoer over zee. Ze hebben een 32 meter lange brigantijn uit 1943 prachtig gerestaureerd. Met zelf opgeleide mensen zeilen ze elk jaar van Europa naar de Caraïben. Ze lossen de cacao aan onze eigen kade, pal naast de fabriek, energiezuiniger kan niet” (zie ook www.chocolatemakers.nl).

Op zaterdag 8 april werd de ‘Chococycle’ georganiseerd en kon de ‘gezeilde’ chocolade per fiets opgehaald worden bij de fabriek in de Amsterdamse cacaohaven. Voor Wereldwinkel Castricum is dat maar een klein stukje; het zijn voornamelijk de Duitse wereldwinkels die deze fietstocht jaarlijks maken! Suzanne Jansen (secretaris en winkelcoördinator) en haar man Jan hebben op deze zonnige dag 12,5 kg heerlijke fairtrade chocolade opgehaald, die nu klaar ligt bij Wereldwinkel Castricum. De inspiratie hiervoor kregen ze vooral doordat  hun nichtje Estée deze zeilreis als crewmember is aangemonsterd op diezelfde Tres Hombres. Dat maakt dit transport toch extra bijzonder en heel persoonlijk. Iedereen is van harte welkom op Smeetslaan nr. 4 om de chocolade te komen proeven! Meer info vind je op onze FB en Insta pagina’s.